Digitalisering er et strategisk fokusområde for Herning Vand og man ønsker at være en af de digitale frontløbere iblandt forsyningsselskaber og skabe værdi for forbrugere, for virksomheder, for leverandører til forsyningsselskaber og for virksomheden selv. Ledelsen tog initiativ til at iværksætte en udviklingsrejse med stærk medarbejderinvolvering hvor en ny digitaliseringsstrategi skulle udvikles indenfor 3 måneder.
I den danske vandbranche har man tradition for at sikre høj vandkvalitet og vand til fremtiden. Digitaliseringspotentialerne er store og Herning Vand har altid været ambitiøse og turde at være first-mover og understøtte leverandører til vandsektorens behov for at markedsmodne nye teknologier. For at fastholde et højt digitalt ambitionsniveau valgte Herning Vand at gennemføre en innovationsproces med ledere og medarbejdere, der identificerer mål, ambitioner og digitaliseringspotentialer for den kommende årrække og bygge ovenpå det eksisterende digitaliserings niveau
Den første fase gik med at kortlægge den nuværende digitaliseringsniveau, igangværende digitale tiltag og anskueliggørelse af digitalisringspotentialer samt en bruttoliste af potentielle leverandører og deres input til den fremtidige digitale udviklingsrejse.
Fremfor at gennemføre en masse workshops, mange 1:1 interviews osv. så blev der gennemført en kort runde med sparringsmøder i ledergruppen á maksimalt 1,5 times tid for at tage hensyn til en meget driftsorienteret organisation. Den første skitse på en digitaliseringsstrategi blev hurtigt frembragt og trykprøver med medarbejderne, der over en kort periode kunne komme med indhold, give vurderinger og stille spørgsmål til alt muligt digitalt fokuseret. Hele processen var gennemsyret af en ”fail fast to learn fast” tankegang som blev taget rigtigt godt imod af alle i virksomheden.
I den sidste fase af innovationsprocessen kom Herning Vand grafiske samarbejdspartner med i udviklingsarbejdet og i samarbejde med Innohow blev der fremstillet en flot grafisk visuel digitaliseringsstrategi i storformat med ”digitaliserings-brikker” som kunne flyttes, skiftes ud eller nye kunne tilføjes. Efter 3 måneder var den nye visuelle digitaliseringsstrategi synlig i kantinen og implementeringsarbejdet med løbende 3 måneders opfølgninger i kantinen kunne begynde.
Herning Vands nye visuelle digitaliseringsstrategi var en homerun løsning der indfriede flere formål. Digitaliseringsstrategien blev et stærkt kommunikationsværktøj mellem ledelse og medarbejdere, det anviste et tydeligt digitalt roadmap for den kommende digitaliseringsrejse og det var tydeligt for alle, hvad der var prioriteret og med hvilke must-win-battles der skulle løbes efter.
Den involverende innovationsproces sørgede for at der på lanceringsdagen, hvor digitaliseringsstrategien blev præsenteret, så var mange medarbejdere allerede ombord i forandringsprocessen og de afgørende digitale ildsjæle, havde allerede taget ejerskab i det forestående implementeringsarbejde.
I det videre arbejde blev Herning Vand indstillet til Dansk Industri Digitaliseringspris iblandt 20 andre danske virksomheder og som den eneste offentligt ejet virksomhed.
Over 3000 mennesker abonnerer på vores nyhedsbrev, hvor de modtager værktøjer, artikler og en række andre værdifulde ressourcer inden for innovation.
Hvor og hvordan starter man en innovationsrejse? Hvad puster liv i innovationen? Hvordan vedligeholdes den? Hvordan lykkedes vi med
Banegårdsgade 2
8700 Horsens
Danmark
CVR 35071008
+45 70 20 34 36
info@innohow.dk
Telefontid alle hverdage
fra kl. 09.00 – 16.00
Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev kan du downloade dette whitepaper helt gratis.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gratis vores e-bog om idéudvikling og andet spændende information omkring innovation.
Vælg det rette Idea Management System eller Innovation Management Setup, der matcher Jeres organisation og ambitioner.
Få træning i innovationsmodeller og konkrete værktøjer, så jeres medarbejdere og ledere kan indfri jeres ambitioner for innovation.
Få styr på jeres beslutningsprocesser og -mandat, innovationsmidler og hvem internt og eksternt er drivkræfterne for innovation hos Jer.
Få styr på jeres værdier for innovation, hvem er kulturbærerne og hvilken adfærd I ønsker for at fremme innovation.
Få defineret jeres innovationsstrategi inklusiv de konktere tiltag, som over tid løfter jeres innovationsniveau til nye højder.