Hjem » Artikler » Innovationsmaskinen

Innovationsmaskinen

Vejledning til at igangsætte et innovationsforløb med konkrete forslag til forskellige typer innovationsaktiviteter der passer til din udfordring

Innovationsmaskinen

Verden ændrer sig – hurtigt! Og specielt større organisationer har, mere end nogensinde, behov for at innovere, hvis de vil fastholde deres konkurrenceevne eller relevans. Udfordringen er bare, at de fleste større organisationer er velsmurte maskiner, som er skabt til at optimere det nuværende. 

Skrevet af:

Del artiklen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

16 måder til organisatorisk innovation

I mange årtier har der været fokus på R&D (research & development), som oftere leder til nye teknologiske opfindelser eller produkter. I dag er udfordringen med innovation meget mere kompleks og der er et stort behov for at transformere organisationen til en innovationsmaskine, som kan løfte morgendagens udfordringer og muligheder.

Hos Innohow har vi igennem årerne gennemført og stødt på mange forskellige tilgange til at arbejde med innovation i en organisatorisk sammenhæng.

Barrierer for organisatorisk innovation

De bærende kræfter i en virksomhed, der står med ansvaret for innovationen, oplever at det kan være en udfordring i praksis at lykkes med forandringer eller initiativer der har til formål af styrke den innovative kultur.

Nogle af de 10 mest hyppigste barrierer er:

 1. Innovationsstrategien er ikke relateret til forretningsstrategien / Der er ikke et klart mandat for innovationsstrategien (ingen CIO)
 2. Beslutningstagning kræver ikke kundevalidering. Kun en god business case. Kundevalidering sker først, når der er nok funktionalitet i produktet
 3. Der investeres tilfældigt i idéer fordi der ikke er sat en retning / Kriterier for investering i en idé er ukendte
 4. En klar udviklingsplan er krævet, før der investeres i idéer
 5. Man slår ikke idéer ihjel, når de ikke virker. Tvært imod investerer man yderligere for at prøve at redde situationen.
 6. Innovation måles med de samme KPI’er som anvendes til ’modne
  produkter’ (primært finansielle)
 7. Der er ingen specifikke processer for nye radikale idéer. Der bruges de samme som for modnede idéer
 8. Incitamentsordninger dækker ikke innovation
 9. Innovation udføres i et laboratorie eller i en innovationsafdeling der ikke er koblet tilstrækkeligt stærkt til hovedforretningen e.g. moderskibet.
 10. Arbejdet med innovation foregår primært som interessetimer og af ildsjæle.

Kunne du sætte kryds vil alle 10 punkter? Hvis du kunne sætte kryds i 50 % af de 10 hyppigste barrierer, så er det et signal om, at du og jeres virksomhed har nogle udfordringer, der er værd at tage en god snak omkring.

Oftest er den største problemstilling, når man arbejder med organisatorisk innovation, at det ikke er en sammenhæng mellem ambitionerne og den reelle virkelighed.

Er du interesseret i at vide mere så endelig kontakt os

Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Vi står klar til at hjælpe.

More posts from same category

- December 2019

Innovation vs. kreativitet

På baggrund af vores erfaringer med forvekslingen, mellem begreberne ’innovation’ og ’kreativitet’, har vi lavet en infoposter, der belyser forskelle og sammenhænge Read post
- April 2021

Hvad er forskellene på en idé og et koncept?

Forskellen på idéer og koncepter Karakteristika, forskelle og deres roller i innovationsarbejdet Introduktion til artiklen Siden Plato´s tid i antikken har filoso... Read post
- November 2019

Grøn Zone – slip idéerne fri!

Sådan kommer du i gang med at generere mange idéer Read post
- December 2019

Effekten af visuelle strategier

Visuel fremstilling af en strategi, uanset om det handler om innovation, vækst eller digitalisering, kan være en rigtig godt værktøj. Både til kommunikation, udru... Read post