Hjem » Artikler » How to break with habitual thinking

How to break with habitual thinking

How to break with habitual thinking

Mange gange, når vi bliver bedt om at finde på idéer, så går vanetænkningen igang med det samme. Og ofte uden at vi er klar over det!

I denne artikel får du vist en video med en simpel øvelse, hvordan du og dit team kan få lettere ved at bryde med vanetænkning.

Skrevet af:

Del artiklen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En simpel øvelse du kan bruge

Vi har lavet denne video, hvori du får demonstreret en simpel øvelse, som du eller dit team kan bruge, når I skal igang med at skabe ideer.

Øvelsen er rigtig god til at gøre folk mere bevidste om, hvor nemt vi har ved at tænke i vante baner og hvor lidt der skal til, for at bryde med vanetænkning.

25 cirkler – en øvelse i vanetænkning

Denne øvelse er et rigtigt godt værktøj til at bruge som en opvarmning til idégenerering. Pointen er, at gøre folk mere opmærksomme på, hvor lidt der skal til, for at få de kreative tanker i gang og samtidig så virker øvelsen også rigtig godt til at skabe en atmosfære eller stemning af, at alle idéer er ønskede og der ikke kommer nogen kritik af ens ideer – uanset idéens kvalitet.

Sådan gør du:

  1. Udlever et A3 ark med 25 tegnede cirkler eller felter
  2. Start med at sige, at alle skal skrive eller tegne så mange forskellige løsninger på et enkel problemstilling, som de bliver stillet på 1 minut. F.eks. “Hvor mange forskellige løsninger kan du finde på, til hvad man kan bruge en mursten til?
  3. Efter 1 minut. Spørg ind til hvor mange forskellige forslag hver person kom på. 
  4. Derefter vælg og nævn nogle af idéer og fortæl dem til alle – sørg for at vælge ud så der er en bred variation.
  5. Spørg derefter alle “Hvor mange af jeres idéer, vil I mene, at nytænkende?”, (Herefter bliver det ofte tydeligt for alle, at mange af løsningsforslagene er meget traditionelle og noget som alle finder på. )
  6. Vendt tilbage til A3 arket med 30 tegnede cirkler eller felter
  7. Gentag øvelsen igen og denne gang med en opfordring om, at det handler om at finde på så mange forskellige idéer, både skøre, urealistiske, sjove, skæve og lignende. Sæt tiden til 2 minutter.
  8. Efter 2 minutter. Spørg ind hvilke type idéer folk fik denne gang.
  9. Afslut øvelsen med at få folk til at reflektere og drøfte med hinanden “Hvordan oplevede I denne øvelse og hvad tror I, vi skal være opmærksomme på, når vi gerne vil bryde vanetænkning og blive bedre til at komme med mange og forskellige løsningsforslag til et problem?

A3 ark – hent billede eller lav selv et ark.

God fornøjelse med øvelsen.

 

Er du interesseret i at vide mere så endelig kontakt os

Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Vi står klar til at hjælpe.

More posts from same category

- May 2021

5 artikler om Innovationskultur

5 spændende artikler du burde læse om innovationskultur I Innohow elsker vi at finde ny viden og inspiration der hjælpe vores kunder med at nå deres innovationsam... Read post
- November 2019

Innovationsmaskinen

Vejledning til at igangsætte et innovationsforløb med konkrete forslag til forskellige typer innovationsaktiviteter der passer til din udfordring Read post
- April 2021

Hvad er forskellene på en idé og et koncept?

Forskellen på idéer og koncepter Karakteristika, forskelle og deres roller i innovationsarbejdet Introduktion til artiklen Siden Plato´s tid i antikken har filoso... Read post
- November 2019

Når Innovation fejler – del 2

Vores råd til, hvad udgør et godt innovationsteam Read post