Hjem » Artikler » Innovation vs. kreativitet

Innovation vs. kreativitet

På baggrund af vores erfaringer med forvekslingen, mellem begreberne ’innovation’ og ’kreativitet’, har vi lavet en infoposter, der belyser forskelle og sammenhænge

Innovation vs. kreativitet

Skrevet af:

Del artiklen
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin

Alle snakker om innovation, og mange forsøger at skabe innovation. Nogle har succes, og andre kæmper en nærmest evig kamp med at få succes. Fælles for alle er, at de er enige om, at innovation er en nødvendighed!

EN GRUNDLÆGGENDE UDFORDRING

Det er efterhånden alment kendt, at innovation er afgørende for danske virksomheder. Det øgede konkurrencepres og omkostningsfokus gør, at virksomheder skal innovere for at fastholde og udvide deres positioner.

”Det kan være en udfordring at innovere i praksis når mange i organisationen forveksler begreberne ’innovation’ og ’kreativitet’,
fordi der både er forskelle og ligheder imellem de to begreber. ”, Søren Hejne Hansen, CEO Innohow

Når man forsøger at innovere på et grundlag af forskellige opfattelser, kan det være svært at skabe fremdrift og resultater. Det er en udfordring at nå til enighed om, hvad det er der skal igangsættes, hvornår det skal ske osv., når man grundlæggende er uenige om, hvad det hele handler om.

INNOVATION VERSUS KREATIVITET

På baggrund af vores erfaringer med forvekslingen, mellem begreberne ’innovation’ og ’kreativitet’, har vi lavet en infoposter, der belyser forskelle og sammenhænge. Det er ikke en udtømmende liste, der definerer begreberne, men derimod en simpel og overskuelig oversigt, der kan danne grundlag for en diskussion af begreberne inden en egentlig innovationsindsats igangsættes.

KOM UDENOM BUZZ-WORD JUNGLEN

Vi tager det ofte som en selvfølge, at vi er enige om, hvad innovation er, men… ”En Google søgning på ’innovation + definition’ giver ca. 220.000.000 hits!”. Innovation er blevet et buzz-word, der benyttes i mange forskellige sammenhænge, og forvekslingen mellem innovation og kreativitet er kun én ud af mange potentielle faldgrupper, når man fokusere mere på virksomhedens innovationsindsats.

Et godt tip

Gør jer selv den tjeneste at tage en dialog om hvad Innovation og Kreativiteter for jeres virksomhed og spar jer for en masse misforståelser og unødvendig modstand mod forandringer, der skal trække jeres virksomhed i en mere innovativ retning. Det er ikke en selvfølge, at der eksisterer en fælles opfattelse af innovation, så tag det op til diskussion og definer hvad innovation og kreativitet dækker over i jeres virksomhed.

Er du interesseret i at vide mere så endelig kontakt os

Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Vi står klar til at hjælpe.

Flere indlæg fra samme kategori

- november 2019

Innovationsmaskinen

Vejledning til at igangsætte et innovationsforløb med konkrete forslag til forskellige typer innovationsaktiviteter der passer til din udfordring Læs indlægget
- december 2019

Kunsten at planlægge et godt møde

Skab bedre og mere fokuserede møder med dette lille værktøj Læs indlægget
- december 2019

Kreativitet på 2 minutter

Se en kort video der giver dig en konkret introduktion til kreativitet. Læs indlægget
- december 2019

Den dårlige vs. den gode brainstorm

Har du oplevet skuffende resultater efter en Brainstorm? Lær her om 5 typiske årsager og hvad du kan gøre ved dem. Læs indlægget