Hjem » Artikler » 16 tilgange til organisatorisk innovation

16 tilgange til organisatorisk innovation

Vejledning til at igangsætte et innovationsforløb med konkrete forslag til forskellige typer innovationsaktiviteter der passer til din udfordring

16 tilgange til organisatorisk innovation

Vælg den rigtige tilgang til at løfte den organisatoriske innovationsevne. Her er 16 eksempler at vælge imellem

Skrevet af:

Del artiklen

Organisatorisk innovation kan være meget mere end R&D

I mange årtier har der været fokus på R&D (research & development), som oftere leder til nye teknologiske opfindelser eller produkter. 

I dag er udfordringen med innovation meget mere kompleks og der er et stort behov for at transformere organisationen så den kan løfte morgendagens udfordringer og muligheder.

Hos Innohow har vi igennem årerne gennemført og stødt på mange forskellige tilgange til at arbejde med innovation i en organisatorisk sammenhæng. Vi har identificeret 16 typiske tilgange til organisations innovation og deres grad af investering og fokus:

De 16 tilgange til organisatorisk innovation

De mange muligheder for organisationens innovation giver et hav af muligheder. Med disse mange muligheder kommer et behov for klar strategi og målsætning. I udarbejdelsen af disse kan det hjælpe at se på de to parametre:

  1. Investering – I hvor høj en grad er vi villig til at investere? Giver en højere investering mere afkast eller kan vi nøjes med et lavere alternativ?
  2. Fokus – Hvor åben eller lukket skal vores tilgang være? Har vi gavn af nye inputs udefra? Har vi nok viden og know-how internt? Er der nogle konkurrencemæssige parametre, som der skal tages højde for?

Prøv at identificere jeres barrierer for organisatorisk innovation

De bærende kræfter i en virksomhed, der står med ansvaret for innovationen, oplever at det kan være en udfordring i praksis at lykkes med forandringer eller initiativer der har til formål af styrke den innovative kultur. 

Du kan bruge denne tjekliste til af afdække de 10 mest hyppigste barrierer er:

Kunne du sætte kryds vil alle 10 punkter? 

Hvis du kunne sætte kryds i 50 % af de 10 hyppigste barrierer, så er det et signal om, at jeres virksomhed har nogle udfordringer, der er værd at tage en god snak omkring.

God fornøjelse med at få nedbrudt jeres barrierer for organisatorisk innovation og vælge den relevante tilgang til innovation i jeres virksomhed.

Er du interesseret i at vide mere så endelig kontakt os

Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Vi står klar til at hjælpe.

Flere indlæg fra samme kategori

- november 2019

Grøn Zone – slip idéerne fri!

Sådan kommer du i gang med at generere mange idéer Læs indlægget
- december 2019

Kunsten at planlægge et godt møde

Skab bedre og mere fokuserede møder med dette lille værktøj Læs indlægget
- december 2019

Innovation på 2 minutter

I denne 2 minutters video får du et overskuelig indblik i hvad innovation er og eksempler på forskellige innovationsniveauer Læs indlægget
- august 2022

Del 1: Undgå disse typiske udfordringer når innovation skal sættes i system

Del 1: Undgå disse typiske udfordringer når innovation skal sættes i system Mange virksomheder oplever, hvor svært det kan være at omsætte idéer til koncepter der... Læs indlægget
Premium
16.000 kr./md

6 mdr. binding ved førstegangskøb

eller
Plus
11.000 kr./md

6 mdr. binding ved førstegangskøb

eller