Case

Skamol

Organisatorisk innovation
Del denne case:
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Afspil video
Opfølning
De langsigtede effekter

Tilbage i 2014 havde vi et samarbejde med Skamol, hvor vi udviklede et innovationsforløb under navnet  “Skamol Innovation Project”. Nu har vi så været så heldige, at få et opfølgende interview med Jørgen Mikkelsen, VP. Gennem dette interview gøres det klart, at vores spadestik fra 2014 er cementeret som en del af deres stadige arbejdsgang, projekthåndtering og innovationsarbejde.

Se videoen ved at klikke på billedet med ‘play-knappen’.

Udbyttet
En styrkelse af innovationskulturen

Udbyttet for Skamol har været en styrkelse af innovationskulturen på tværs af afdelingerne i organisationen, opkvalificering af medarbejderne samt implementeringen af en ny innovationsmodel med tilhørende værktøjer. Skamols pipeline af nye lovende produkter er blevet forstærket, og virksomheden er godt på vej til at opfylde deres målsætning om vækst.

Baggrunden
En ny vækststrategi er defineret

Baggrunden for projektet var, at topledelsen havde defineret en ny vækststrategi, hvori 15 % af den fremtidige omsætning i 2017 skal komme fra helt nye produkter, som Skamol ikke har identificeret endnu. Ledelsen vil øge den innovative indsats, intensivere aktiviteterne i udviklingsarbejdet og styrke sammenspillet med kunderne.

Forløbet
Et 2 årigt forløb med mange delprojekter og aktiviteter

Forløbet har varet ca. 2 år, hvor Innohow har været tilknyttet som innovationskonsulent og deltaget i gennemførelsen af mange delprojekter samt aktiviteter i forbindelse med det samlede projekt. Skamol Innovation Project.

I starten af projektet var der fokus på at få analyseret og tydeliggjort virksomhedens nuværende innovationskompetencer og niveau, samt at kortlægge de udfordringer, der skulle overkommes for at løfte virksomheden.

I den næste fase deltog Innohow både som projektpartner for styregruppen, der havde det overordnede ansvar for det projektet og dets delprojekter, og som udviklingsressource for produktudviklere til f.eks. markedsresearch, business case beskrivelser, co-creation workshops osv.

Senere udviklede Skamol og Innohow en ny praksisorienteret innovationsmodel, med tilhørende skabeloner, som projektværktøj for alle igangværende og nye produktudviklingsprojekter.

Kontakt os

Kunne du være interesseret i et samarbejde med os?

Har du spørgsmål til vores ydelser eller en af vores cases?

Vi er klar til at hjælpe, så kontakt os helt uforpligtende allerede i dag og hør mere, eller skriv en besked til os og så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

Skriv til os i dag
Se også andre lignende cases