Case

En styrkelse af innovationskulturen hos Skamol

Kunde
Skamol
Type
Virksomheder

Opfølgning: De langsigtede effekter

Tilbage i 2014 havde vi et samarbejde med Skamol, hvor vi udviklede et innovationsforløb under navnet “Skamol Innovation Project”. Nu har vi så været så heldige, at få et opfølgende interview med Jørgen Mikkelsen, VP. Gennem dette interview gøres det klart, at vores spadestik fra 2014 er cementeret som en del af deres stadige arbejdsgang, projekthåndtering og innovationsarbejde.

Klik her og se vores video med Jørgen.

En styrkelse af innovationskulturen

Udbyttet for Skamol har været en styrkelse af innovationskulturen på tværs af afdelingerne i organisationen, opkvalificering af medarbejderne samt implementeringen af en ny innovationsmodel med tilhørende værktøjer. Skamols pipeline af nye lovende produkter er blevet forstærket, og virksomheden er godt på vej til at opfylde deres målsætning om vækst.

En ny vækststrategi er defineret

Baggrunden for projektet var, at topledelsen havde defineret en ny vækststrategi, hvori 15 % af den fremtidige omsætning i 2017 skal komme fra helt nye produkter, som Skamol ikke har identificeret endnu. Ledelsen vil øge den innovative indsats, intensivere aktiviteterne i udviklingsarbejdet og styrke sammenspillet med kunderne.

Et 2 årigt forløb med mange delprojekter og aktiviteter

Forløbet har varet ca. 2 år, hvor Innohow har været tilknyttet som innovationskonsulent og deltaget i gennemførelsen af mange delprojekter samt aktiviteter i forbindelse med det samlede projekt. Skamol Innovation Project.

I starten af projektet var der fokus på at få analyseret og tydeliggjort virksomhedens nuværende innovationskompetencer og niveau, samt at kortlægge de udfordringer, der skulle overkommes for at løfte virksomheden.

I den næste fase deltog Innohow både som projektpartner for styregruppen, der havde det overordnede ansvar for det projektet og dets delprojekter, og som udviklingsressource for produktudviklere til f.eks. markedsresearch, business case beskrivelser, co-creation workshops osv.

Senere udviklede Skamol og Innohow en ny praksisorienteret innovationsmodel, med tilhørende skabeloner, som projektværktøj for alle igangværende og nye produktudviklingsprojekter.

Innohow gjorde at vi kom ud i en masse hjørner vi ikke havde været i før. Her fik vi taget stilling til et væld af innovationsmuligheder, der blev bearbejdet og rustet til vores fremtid. Foruden dette fik vi indsigt i at vi ikke kan klare det hele selv, så vi har etableret samarbejde med forskellige eksterne konsulenter, der styrker vores fremtidige innovationsarbejde.
Jørgen Mikkelsen

Hør hvad Jørgen Mikkelsen kan fortælle siden vi indgik et samarbejde med Skamol

Afspil video

Kunne du være interesseret i et samarbejde med os?

Har du spørgsmål til vores ydelser eller en af vores cases? Vi er klar til at hjælpe, så kontakt os helt uforpligtende allerede i dag og hør mere, eller skriv en besked til os og så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

Søren Hejne Hansen

Søren Hejne Hansen

Direktør, Innohow

Ring til 70 20 34 36

Skriv til os lige her

Modtag vores gratis e-bog, Innovationschefens Håndbog, og få en masse gode værktøjer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gratis vores e-bog om idéudvikling og andet spændende information omkring innovation.

Innohow anvender dine kontaktoplysninger, for at vi kan kontakte dig om vores ydelser. Du kan til enhver tid afmelde dig disse meddelelser. For at læse mere om vores privatpraksis, kan du læse vores privatpolitik.

Systemer

Hvilke IT-systemer eller værktøjer kan bedst understøtte Jeres innovationsprocesser?

Vælg det rette Idea Management System eller Innovation Management Setup, der matcher Jeres organisation og ambitioner.

Idea Management System:

Innovation Funnel:

Innovation Portfolio:

Kompetencer

Hvilke innovationskompetencer har I brug for, for at løfte jeres innovationsniveau?

Få træning i innovationsmodeller og konkrete værktøjer, så jeres medarbejdere og ledere kan indfri jeres ambitioner for innovation.

Design Thinking Træning:

Design af Toolkits:

Innovatørens DNA træning:

Struktur

Hvilken organisering understøtter jeres ambitioner for innovation?

Få styr på jeres beslutningsprocesser og -mandat, innovationsmidler og hvem internt og eksternt er drivkræfterne for innovation hos Jer.

Beslutningsmatrix:

Innovations KPI:

Innovationspulje:

Adfærd

Hvordan udvikles de ønskede vaner og adfærd for innovation i en organisation?

Få styr på jeres værdier for innovation, hvem er kulturbærerne og hvilken adfærd I ønsker for at fremme innovation.

Fra værdisæt til handling:

Rollebeskrivelse:

Barriere-Analyse:

Processer

Hvilke arbejdsprocesser for innovation skaber de ønskede resultater for jeres målsætninger?

Få den rigtige innovationsmodel med tilhørende værktøjer og bliv skarpere på hvilke innovationstyper I skal levere.

Innovationstyper:

Egen innovationsmodel:

Workflow:

Strategi

Hvad er den rigtige strategi, som løfter jeres innovationskapaciteter og innovationsniveau?

Få defineret jeres innovationsstrategi inklusiv de konktere tiltag, som over tid løfter jeres innovationsniveau til nye højder.

Egen innovationsstrategi:

Innovationsniveauer:

Innovationskultur: